Konkurs mašine i oprema za stočarsku proizvodnju

Raspisan Javni poziv za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji. Rok za podnošenje od 1. januara do 28. februara 2022. Godine.

U skladu sa članom 9. Pravilnika o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu („Službeni glasnik RS, broj 48/2018, 23/2019, 78/2020 i 119/2021), u daljem tesktu: Pravilnik, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja (u daljem tekstu: Uprava), raspisuje Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2022. godini.

Podsticaji obuhvataju podsticaje za investicije:

  1. u nabavku novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane;
  2. manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka;
  3. zaštitu dobrobiti životinja;
  4. vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja;
  5. proizvodnju konzumnih kokošijih jaja;
  6. pčelarstvo,
  7. mužu i držanje,
  8. odgoj i tov živine.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac, koji je između ostalog, u potpunosti realizovalo investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2021. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Postupak se pokreće podnošenjem Zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstava za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini u periodu od 1. januara do 28. februara 2022. godine preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, Beograd, ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja, Bulevar kralja Aleksandra br. 84, 11050 Beograd.

Više o uslovima i ukupnim iznosima povraćaja i sredstava možete pročitati OVDE.