CONCEPT PLUS

concept plus

Altini visoko fertilni CONCEPT PLUS bikovi imaju 2%-5% višu stopu koncepcije u odnosu na prosečnog bika.

Genetskog napretka nema bez steonih krava. Pomažemo Vam da dobijete više iz Vaše investicije u Genetiku

concept plus logo concept plus 511

 

 

 

Altini visoko fertilni CONCEPT PLUS bikovi imaju 2%-5% višu stopu koncepcije u odnosu na prosečnog bika. To znači da će te upotrebom bikova sa oznakom CONCEPT PLUS imati više steonih krava.
Alta CONCEPT PLUS je program firme Alta Genetics to je zlatni standard i najbolji pokazatelj fertilnosti semena nekog bika. Upotrebom semena bikova sa ovom oznakom podignite nivo koncepcije – plodnosti na svojoj farmi, ubrzajte genetski napredak i povećajte profitabilnost proizvodnje.
Tabela ispod poredi standardnu ocenu fertilnosti (SCR – Sire Conception Rate) i CONCEPT PLUS ocenu.

concept plus tabela
concept plus tabela

SCR je kreiran na osnovu modela CONCEPT PLUS, i takođe se bazira na poznatim rezultatima osemenjavanja – utvrđenim steonostima, ne na indeksu NRR. Međutim, podaci za SCR indeks se prikupljaju iz velikih i malih stada, gde postoji individualni tretman krava, gde uslovi smeštaja, nivoa proizvodnje i menadžmenta variraju, a samim tim se povećavaju šanse za pristrasnost u proceni. Za Razliku od CONCEPT PLUS ocene SCR indeks ne uzima u obzir sve spoljne faktore koji utiču na plodnost.
Najbolji rezultati u plodnosti naših bikova ne proizilaze samo iz CONCEPT PLUS ocene. Naši ljudi prikupljaju, procenjuju, pakuju i distribuiraju svaku dozu semena po strogim procedurama. Biti lider u fertilnosti je kultura firme Alta Genetics.