Alta Genetics – Avalon

AVALON (Mac x Shottle x AltaFinley)
Rođen 2008. godine
Reg. brojevi: USA65496393, V 1142

Ranije veoma popularan G-Star i Future Star bik, a danas jedan od najtraženijih progeno testiranih Altinih bikova. U decembru 2012. godine i aprilu 2013. godine, AltaAvalon je bio na listi najpopularnijih progeno testiranih bikova (izvor Hotspots, current mating sires).

AVALON je jedan od najboljih korektora za tip koga je Alta ikada imala. Visoke, duge i široke krave sa perfektnim vimenima! Po kanadskom testu iz avgusta 2013. godine linearna ocena je odlična – vime +12, papci i noge +9! Estremno jake obe veze vimena (prednja i zadnja veza vimena +11!), položaj i dužina sisa skoro idealni. Sjajna vimena su glavna odlika njegovih ćerki. Treba ga koristiti kao korektora za vime, tip, papke i noge! Treba imati u vidu nešto strmiju karlicu.

Danas vrhunski bik mora da ima dobre funkcionalne osobine! AltaAvalon ima odlične indekse za somatske ćelije (2,74), dugovečnost (111), plodnost ćerki (105). Uz sve to, svrstan je i u kategoriju izuzetno fertilnih bikova (Concept Plus), a prvi rezultati sa farmi u Srbiji to i potvrđuju.

Brojne slike Avalonovih ćerki možete videti na sajtu www.altagenetics.com